Във Виетнам впечатлени от страхотната работа на Велизар Попов

instagram.com/velizar_popov

instagram.com/velizar_popov

Тан Хоа показва впечатляващо представяне. Отборът е в поредица от 4 мача без загуба, спечелвайки 8 точки и е на второ място във временното класиране на виетнамското първенство след изиграването на първите 4 кръга. Треньорът Велизар Попов превръща Тан Хоа в отбор, който няма проблем да се изправи срещу всеки един от тимовете в лигата.

„Този сезон е наистина забавно да се гледа Тан Хоа. Отборът вече е претендент за първото място“, призна треньорът на Ханой.

Бившият капитан на Тан Хоа – Май Тиен Тан също остана впечатлен от представянето на бившите си съотборници в дербито срещу Ханой.

„Тан Хоа игра наистина добре. Мисля, че отдавна не е имало отбор в лигата, който да ни се противопостави по такъв начин. Те играха без страх и ни затрудниха много. Ако има повече такива отбор, които могат да играят като Тан Хоа, първенството ще бъде много по-добро“, коментира Тиен.

Халфът на Ханой Тан Луонг също похвали съперника: „Тан Хоа игра наистина добре. Отдавна не е имало виетнамски отбор, който да показва такава чистота в играта си.“

Впечатляващото представяне на Тан Хоа срещу шампиона Ханой също получи висока оценка от феновете.

В последните си пет мача срещу Ханой, Тан Хоа спечели само 1 точка.

„Треньорът Велизар Попов е харизматичен лидер, идващ от съвсем нова работна среда и мисли по различен начин. Той изисква от неговите футболисти да играят атакуващ футбол. Този начин на игра очевидно изненада съперника им от Ханой. Столичният отбор, който е много добър в контрола на топката, изведнъж се затрудни с постоянната преса на Тан Хоа. На моменти футболистите на Ханой бяха смутени, когато отборът на гостите ги притискаше непрекъснато. Футболистите на Ханой нямаха място да разгърнат атаките си и няма свободата да комбинират помежду си”, се казва в анализа на мача.

Футболистите на Тан Хоа споделят, че са постигнали 70-80% от изискванията на треньора си.

Ако продължи да се представя като в първите четири кръга от новия сезон, Тан Хоа под ръководството на Велизар Попов може напълно да мечтае да лети високо.